BALKAP CUP POČEPICE (fotbalový turnaj ročníků 2005-6/ 2007-8/ 2009-10)

21.06.2015 17:00
SK BALKAP z.s. - pořadatel fotbalových turnajů BALKAP CUP uspořádal pro dětské fotbalové týmy (přípravky a minipřípravky) fotbalový turnaj ve Sportareálu Počepice
 
Turnaje BALKAP CUP se zúčastnilo celkem 19 týmů z celé ČR. Turnaje BALKAP CUP se vyznačují tím, že zahrát si může každý (registrovaný i neregistrovaný) ve skupinách ročníků 2010-2009 dále 2008-2007 a 2006-2005. Turnaje BALKAP CUP tímto ročníkovým rozpětím garantují všem klubům ročníkovou vyrovnanost a souběžně s tím i herní srovnání v daných ročnících. BALKAP CUP POČEPICE doznal i mnohé novinky a to jak v rozšíření promotérského týmu, kde ke každé ročníkové skupině byl přidělen jeden pořadatel a jeden rozhodčí se zajištěním i náhradního rozhodčího pro případ nenadálé události a nutnosti náhrady hlavního rozhodčího. Dále se již natrvalo ustálilo pravidlo vedení utkání všech skupin delegovanými rozhodčími z FAČRU, což je pro kluby rovněž garancí kvality a korektnosti vedení jednotlivých utkání. Dále BALKAP CUP doznal změnu i ve vybavenosti, kdy bylo nově použito vysoce rozsahové profesionální ozvučení, které se bude dále ještě rozšiřovat ale již v této zvukové sestavě bylo významné a přínosné pro průběh a informovanost turnaje i vyhlášení výsledků. Totéž platí i pro PC techniku vč monitorů, kdy turnaje jsou již zabezpečeny dvě-mi Notebooky, dvě-mi externími monitory (pro přípravu jednotlivých utkání rozhodčím), a jedním iPadem (pro signalizaci přípravy, zahájení a  u končení hrací doby utkání co bylo u mnohých trenérů kvitováno v superlativech). Neopomenulo se ani na zvýšení počtu hřišť a zainvestování bezpečných branek 5x2 pro ročníky 2005-6. Dále se dotváří programování výsledkové databáze plné statistik a zajímavých ukazatelů, které bude nedílnou součástí a bude utvářet pestrou a zajímavou skladbu turnajů BALKAP CUP. Jednou a nejspíše tou nejvýznamnější změnou pro děti, trenéry i rodiče je vyřazení odměňovaní střelců branek (nejvíce vstřelených branek) a brankářů (za nejméně obdržených branek) a nahrazením odměňováním nejlepšího hráče turnaje, kde výběr hráče (může být hráč z pole ale i brankář) ovlivní sami trenéři a i rozhodčí. Na turnaji BALKAP CUP POČEPICE jsme výběr nejlepšího hráče volili prvotně trenéry. Přičež na následných turnajích, díky nově vytvořené výsledkové databázi a s tím spojených statistik, bude volba probíhat rozšířeněji, a to již jak trenéry, tak souběžně i rozhodčími. Turnaje BALKAP CUP doznávají turnaj od turnaje mnohé atraktivní změny a v mnohém se budou ještě k zvýšení atraktivity různě ekonomicky navyšovat a formáty rozšiřovat. 
 
Ohlédnutí za turnajem z pohledu ředitele turnaje p.Luďka Ballona.
  Turnaj BALKAP CUP POČEPICE se odehrál ve velice pěkném sportovním prostředí a zcela jistě přispěl k zpestření rozlučky týmů s jarní sezónou. 
 
Turnaje BALKAP CUP POČEPICE se zúčastnilo celkem 19 týmů (cca 200 dětí ) a 200 dospělých z řad rodičů a diváků, kteří nemalou měrou přispěli ke skvělé atmosféře co turnaj i díky příznivému počasí, provázela. 
 
Turnaj BALKAP CUP POČEPICE se odehrál na čtyřech hřištích.  
 
a) Ročníkové skupiny 2010-2009 odehrály svá utkání na hřištích o rozměru 19 x 30 s bezpečnými brankami 3x2 ve formátu 4+1
Skupinu tvořilo 5 týmů a jejich závěrečné pořadí bylo následné.
Na prvním místě  se umístil tým SK Uhelné sklady Praha (tým 1), na druhém místě se umístil tým TJ Sokol Lipence a na místě třetím se umístil tým TJ Tatran Kamnenný Přívoz a dále na čtvrtém místě tým MFK Dobříš a na pátém místě tým SK Uhelné sklady Praha (tým 2) . 
Výkony dětí v této nejmladší dvouročníkové skupině 2009-2010 byly velice poutavé pro jejich bezprostřednost. dětský projev zde mnohdy vítězil nad snahou být součástí utkání ale u mnohých naopak nechyběla maximální zapálenost pro hru.     
 
b) Ročníkové skupiny 2008-2007 odehrály svá utkání na hřištích o rozměru 19 x 30 s bezpečnými brankami 3x2 ve formátu 4+1
Skupinu tvořilo 9 týmů a jejich závěrečné pořadí bylo následné.
Na prvním místě  se umístil tým TJ Tatran Kamenný Přívoz, na druhém místě se umístil tým TJ Sokol Teplýšovice a místě třetím se umístil tým TJ Sokol Lipence. na dalších místech bylo pořadí následné a to:  4.FK Meteor Tábor, 5. TJ Sokol Jesenice ( tým 2), 6.SK BALKAP, 7.TJ Sokol kosova Hora, 8.TJ Sokol Miličín, 9.TJ Sokol Jesenice ( tým 1)
Výkony dětí v této střední dvouročníkové skupině byly již o fotbalovém projevu a v mnohém doháněly nějstarší skupinu. nechyběly dovednosti ani fotbalové myšlení a kreativita a již se objevovaly i náznaky kombinační hry.  
 
c) Ročníkové skupiny 2006-2005 odehrály svá utkání na hřištích o rozměru 20 x 40 s bezpečnými brankami 5x2 ve formátu 5+1
Skupinu tvořilo 5 týmů a jejich závěrečné pořadí bylo následné.
Na prvním místě  se umístil tým SK Dolní Chabry, na druhém místě se umístil tým FC Graffin Vlašim a na místě třetím se umístil tým TJ Čechie Dubeč a dále na čtvrtém místě tým SK BALKAP a na pátém místě tým TJ Slavoj Úštěk. 
Výkony dětí v této nejstarší turnajové dvouročníkové skupině 2006-2005 byly již hodně o fotbalových dovednostech a kombinační hře. Na jednotlivých hráčích již byly vidět letité tréninkové a zápasové zkušenosti a nechyběly ani dovednosti a různé finesy co fotbal dělá pro diváky nadměrně poutavou hrou. 
 
V neposlední řadě bych rád vyzdvihl i další podstatné bez čeho by turnaje v mnohém nemohli dostát svého zrodu ani pokračování a to jsou podporující společnosti a subjekty. 
 
Jako genarální parner turnajů je společnost BALKAP s.r.o. 
 
dále nás podporujÍ: 
   - UNILEVER ČR, spol. s r.o. 
   - Adventure golf Hejhalovi.cz    
   - A MEMORANDEM  FAČR
 
 
S přátelským pozdravem
Luděk Ballon 777 70 80 34
(předseda Klubu SK BALKAP z.s. a ředitel turnajů BALKAP CUP)
www.balkapcup.eu