BALKAP CUP RYBÁŘSKÉ ZÁVODY MIRMIL BEDRČ

05.05.2018 23:35

Dne 4 - 5.5.2018 uspořádal SK BALKAP z.s. dětské rybářské závody v areálu rybniku Mirmil(Bedrč). Závody jsme zahájily rozlosováním 4.5.2018 v 17h a ukončily 5.5.2018 v 10h za účasti 26ti dětí a 8ni dospělých. Týmy, až na drobné vyjímky se nám sešly v hojném počtu a s přihlédnutím i na počasí, které se rovněž od počátku vydařilo, se o akci BALKAP CUP dětských rybářských závodech,, dá říci, že se vydařily. 

 

Něco málo o průběhu BALKAP CUP rybářském závodě z pohledu promotéra p.Luďka Ballona

Již krátce po zahájení, některé děti slavily velice pěkné úlovky. Postupně se většině účastníků dařilo zaznamenat zajímavé záběry a i úlovky. S ohledem na jedno z pravidel "nezakrmovat" , možno použít pouze krmítka, se záběry objevovaly plošně u většiny týmů. Do setmění se úspěšnost ulovené ryby dařila nejvíce týmu Kamenného Přívozu Josefu Bernardovi a BALKAP B  Martinu Královi. Jak se začalo stmívat, začal postupně míchat pořadím tým Hourováci, který se po půlnoci rozchytal k neuvěřitelnému výkonu a přicházel úlovek za úlovkem a když přišel kapr o velikosti 50cm, zdálo se, že bude jako jediný tým s takto velkou rybou. A přišla 4.hodina ranní a týmu BALKAP "C" Tomáši Ballonovi se rozjel kapřík, který už při prvopočátečním zaseknutí a manipulaci s prutem, kdy kladl znační odpor, naznačoval, že se bude jednat o velkou rybu.a v některých fází souboje, kdy se kapřík bránil zdolání, to i vypadalo na kapitální kousek. Po zdolání a přeměření, se "bohužel" ukázalo , že kapřík je stejné velikosti 50cm, jako u týmu Hourováků, kteří svým počtem nachytaných ryb doposud i všechny týmy převyšoval. A tak se dál čekalo i na rybářské štěstí, zda se některému z týmů podaří zapřáhnout větší rybu než 50cm. V brzkých ranních hodinách, se do boje o pořadí začal zapojovat i tým Dolní Chabry Alešem Chaloupkou, který ulovil kapříka o délce 47cm a následně okolo 9h ranní i Davidem Podzemským, který ulovil kapříka o délce 48cm což v konečném pořadí týmu zajistilo pěkné 4.místo. 

 

ROZHOZ NA PŘESNOST MEZI TÝMY, CO NEULOVILY ŽÁDNOU RYBU

Vzhledem k tomu, že 4 týmy (BALKAP A, Psáry, Votic 1 a Votice 2 )  nedosáhly žádného úlovku, přistoupily jsme k náhozu na přesnost, kde se za účasti všech vedoucích zmíněných čtyřech týmů, děti snažili na vzdálenost trefit terčík umístěný na zemi. v této dovednostní disciplíně se podařilo nahodit nejblíže Eleně Matouškové z týmu BALKAP "A", čímž zajistila pro tým 6.místo v celkové pořadí. Dále se v rozhozu umístily týmy v pořadí, 7.místo: Votice 2, 8.místo Votice 1, 9.místo Psáry 

 

NA CO NELZE OPOMENOUT JE ZÁZEMÍ 
Celý areál rybniku Mirmil(Bedrč) má kompletní vybavenost sociálním zařízením, kantýnou, 5.ti chatičkami (pro 4) a upraveným okolím s možností parkování u chatiček nebo u kantýny, což v případě dětských akcí je hodně podstatné. co je i nemalou měrou důležité, je, že lze postavit stan, přistřešky, byvak a jím pod. v přímé blízkosti sektoru týmu, což zajišťuje, pokud nejsou děti v chatičkách a mají chuť a zájem spát v blízkosti prutů, nad nimi možný dozor, aniž by bylo nutno chytání vedoucím týmu jak koli přerušit a tím se i závody stávají z plna korektní pro všechny účastníky. Co je nutno vyzdvihnout, je i provoz kantýny, která byla velice dobře zásobena a připravena na námi pořádané BALKAP CUP rybářské závody, za čož majiteli i všem obsluhujícím, velice děkujeme.

 

CELKOVÉ POŘADÍ TÝMŮ

výsledky týmů, vypovídaly o velice úspěšných závodech, a to především počtem nachytaných ryb
a až do úplného závěru, díky nastaveným kritériím, určujícím pořaadí týmů, nebyl jasný vítěz.

 

POŘADÍ JEDNOTLIVCI - NEJDELŠÍ RYBA

výsledky jednotlivců, s hlavním kritériem nejdelší ulovené ryby,
byly velice napínavé, a to až do poslední chvíle

 

POŘADÍ JEDNOTLIVCI - NEJVÍCE NACHYTANÝCH RYB

počtem nachytaných ryb se člen týmu Hourováci, 
začal oddělovat od ostatních, díky úspěšnému nočnímu rybolovu.