BENEFIT ÚČASTNÍKŮM TURNAJŮ BALKAP CUP - VOLNÉ VSTUPNÉ NA ME U21 AXA Arena, Toyota Arena, Letná. na utkání Dánsko - Srbsko

23.06.2015 20:15

 

Dánsko 21                                   Srbsko 21

Dánsko2:0  Srbsko

                   

Dánové si poradili se Srbskem a vyhráli svou skupinu

 
Viktor Fischer (© ajax.nl)
 
Srbové české reprezentaci nepomohli, s Dánskem udělali dvě hrubé chyby a zaslouženě odjíždí z Česka s bilancí zatím nejhoršího týmu šampionátu. Skandinávci se naopak po porážce s Německem dokonale zotavili a vítězství 2:0 jim navíc zajistilo prvenství ve skupině A. Gólově se o to postarali Rasmus Falk a Viktor Fischer. 

Po krásném vstupu do turnaje, kdy Srbové uhráli cennou remízu 1:1 s Německem, zklamali Balkánci na plné čáře. Debakl s českým výběrem doplnili další bezgólovou porážkou. Dá se navíc říct, že si za prohru s Dánskem můžou úplně sami. 

Už po dvaceti minutách víceméně darovali gól Rasmusu Falkovi, když dánská levá strana naprosto vyšachovala Petkoviće, Durmisi odcentroval do vápna a útočník Odense i díky fatálnímu podskočení Čirkoviće pohodlně otevřel skóre. 

Srbové se po půlhodině hry mohli radovat z vyrovnání, ale v obou případech jim k brance něco málo chybělo. Jojićovu střelu dokázal lapit Busk, Djuričić potom po Petkovićově pasu ve výborné pozici ale v tísni mířil těsně vedle. 

A do poločasu naopak málem zvýšili vedení Dánové. Riza Durmisi odehrál na turnaji vůbec první minuty, ale po asistenci tentokrát mohl dokonce skórovat - z přímého kopu líznul tyčku Dmitrovićovy branky. Kousíček chyběl ke druhému gólu i Falkovi, jenž vypálil z velké dálky. Zvýšení vedení se ale Thorupovi svěřenci dočkali až po změně stran, byť to příliš dlouho opravdu netrvalo. 

Zase mohli Dáni poděkovat nedisciplinované defenzivě Srbů, kteří skutečně v těch nejdůležitějších situacích selhávali. Ihned po změně stran hned ve třech sledovali, jak míč letí přes jejich hlavy a dopadá na kopačku Viktora Fischera. Alarmující je to o to víc, že to bylo po standardní situaci. Forvard Ajaxu do balónu vzápětí opřel a ten se dokutálel do sítě - 2:0. 

Srbové po tomto gólu už neměli sílu reagovat - jedinou šanci měl tolikrát zmíněný Marko Petković, který deset minut po přestávce stanul ve vápnu úplně sám, jenže zakončil strašlivě. Lépe si počínal na druhé straně Fischer, on však ztroskotal na Dmitrovićovi.