BENEFIT ÚČASTNÍKŮM TURNAJŮ BALKAP CUP - VOLNÉ VSTUPNÉ NA ME U21 v Edenu na utkání Německo : Dánsko

20.06.2015 20:15

 

Německo 21                                                    Dánsko 21

Německo       3:0      Dánsko

 

 

Německo rozstřílelo Dánsko a vykročilo za postupem

 
Kevin Volland dvakrát skóroval (© achtzehn99.de)
 
Hodně zamotána je po dnešku pražská skupina A, v posledním kole budou mít šanci na postup ještě všechny čtyři týmy. Dánsko totiž po úvodním skalpu Česka dnes v Edenu vůbec nestačilo na Německo, které předvedlo o třídu lepší výkon než proti Srbsku a po zásluze vyhrálo naprosto jednoznačně 3:0. 

Podle slov trenéra Horsta Hrubesche si jeho svěřenci dali za cíl vstoupit do utkání mnohem lépe než proti Srbsku, kdy brzy prohrávali. Určité zlepšení oproti úvodnímu duelu k vidění bylo, nicméně i přesto se mohlo Dánsko brzy ujat vedení. Po špatné komunikaci defenzivy se na Ter Stegena řítil ze strany Poulsen, ale zakončil pouze do boční sítě. Ještě před tím měl na druhé straně dobrou příležitost nový muž v sestavě Bittencourt, z osmi metrů však netrefil balón ideálně a vysoko minul.

Jednou z dalších změn, kterou kouč Hrubesch oproti prvnímu zápasu udělal, bylo opomenutí nejlepšího kvalifikačního střelce Hofmanna a na hrot útoku se tak posunul kapitán Kevin Volland. Tento tah se mu po půlhodině hry náležitě vyplatil. Emre Can vyslal do otevřené obrany skvělou kolmici právě na útočníka Hoffenheimu, který nasadil Buskovi jesličky a mohl se jít radovat.

Ještě do přestávky mohli Němci navýšit svůj náskok, po rychlé kombinaci na jeden dotek přihrál pod sebe Volland Younesovi, jehož střela jen o kousek minula levou tyč dánské svatyně. Ústřední postava tohoto utkání, Kevin Volland, se podruhé výrazně zapsala do análů krátce po změně stran. Postavil se k přímému kopu nějakých pětadvacet metrů od branky, nádherně zakroutil míč přes zeď a Jakob Busk plachtil vzduchem marně - 2:0.

Němci se rozjížděli jako parní stroj, začátek byl hodně vlažný, postupem času však jednoznačně převzali kontrolu nad zápasem a brzy přidali třetí gól. Aktivní Younes vymíchal Christensena a odcentroval přesně na hlavu stopera Matthiase Gintera, jenž zblízka rozvlnil síť. Další trefu měl na kopačce Meyer, v pádu mířil těsně vedle.

Dánové v těchto chvílích vůbec nestíhali, problémy měli především se hbitým Aminem Younesem. Po jednom z jeho dalších průniků mohl hattrick zkompletovat Volland, jenomže Busk se tentokráte vyznamenal výborným reflexivním zákrokem. Brankář Kodaně si následně poradil i se střelou Younese zpoza vápna a v poslední minutě se blýskl parádní robinzonádou proti technickému obstřelu Meyera. Porážce Dánska s Německem 0:3 už ale nezabránil.