Dětské rybářské závody na řece BALKAP CUP SLAPY - ČASTOBOŘ PODZIM 2019

22.09.2019 20:00

 

Ve dnech 20 - 22.09.2019 uspořádal Zapsaný Spolek SK BALKAP z.s. dětské rybářské závody na řece

Dětských rybářských závodů BALKAP CUP SLAPY-ČASTOBOŘ (podzim 2019)  se zúčastnilo celkem 19 účastníků ( 10 dětí a 9 dospělých) rozdělených do 6ti týmů
 

FOTO - VIDEO 

 

Dětské rybářské závody i přes podzimní období, probíhaly celý víkend (pátek až neděle) ve velice pěkném slunném počasí. Krajinu zalitou sluncem doprovázelo úžasné ticho a klid. Až na ranní přízemní mrazík, oděv všech zůčasněných v průběhu závodů, připomínal spíše léto než podzim.  Našli se i tací odvážlivci, co se nebáli si i zaplavat. 

...

Sraz a zápis všech týmů na dětské rybářské závody, jsme stanovili na pátek 20.09.2019 v 17h. Týmy si jednotlivě, jak přijížděly, obsadily jimi vybraný A DOPOSUD NEOBSAZENÝ vhodný lovný úsek. To bylo plně na jejich volbě, a z pozice promotéra jsme tomuto nekladli žádné limity. Povoleno bylo, v případě nedostatku vhodných lovných míst, či zájmu týmů, i možné rozmístění týmů na protějším břehu.  

Oficiální zahájení lovu dětských rybářských závodů BALKAP CUP SLAPY - ČASTOBOŘ PODZIM 2019, bylo stanoveno na pátek 20.09.2018 od 18h, a to se nám podařilo z plna dodržet i díky odpovědnému přístupu všech týmů. 

Pro závody, pro zapůjčení týmům, jsme připravili člumy Mariner 3 , rc rybářskou lodičku SKARP S60 BaitBoat , nahazovací echolot Deeper pro +.  Dále jsme doplnili výbavu o kotlinu s kotlíky pro 22l smalt a litina za účelem jak navaření praktiklu, tak pro stravování účastníků kotlíkovým gulášem. Ubytování jsme zajistili v přilehlých 2 místných chatičkách a dále na pozemcích místního rekreačního areálu na přilehlích místech v blízkosti vody s možností byvakování. Sociální zařízení vč. sprch bylo pro účastníky zajištěno v přilehlé budově.  Čaj pro zahřítí účastníků po celou dobu akce byl připraven u stanoviště promotéra v termostatickém 20L barelu. A mnohé další, co rybářské akce pro děti vyžadují.

 

Co předcházelo v přípravě dětských rybářských závodů BALKAP CUP SLAPY - ČASTOBOŘ PODZIM 2019?

Jelikož rybářské závody na řece, v přilákání ryb do lovných míst přináší jednu z nejpodstatnějších změn oproti závodům na uzavřené nádrži Mirmil, co rovněž 2x do roka pořádáme, byla jednotlivá lovná místa v předstihu optimálně prokrmena. Dále byla voda projeta a zmapována echolotem Deeper pro + s kterým se vytvořila i batimetrická mapa (pro zmapování hloubky a terénních nerovností dna u jednotlivých lovných úseků) celého lovného úseku určeného pro závody. A mnohé další, co si dětské rybářské závody vyždují. Příprava těchto závodů zabraala realizačnímu týmu bezmála týden snažení ale s přihlédnutím na výsledek, co závody účastníků přinesly, bylo úsilí, čas i vynaložené prostředjy zacíleno správným směrem.

 

Průběh samotné akce?

V průběhu závodů se podařilo chytit rybu téměř každému z účastníků. Velikost měřeného úlovku jsme stanovili na 25cm a výše, proto někteří z ůčastníků, byť rybu ulovili, nejsou zapsáni ve výsledkové listině.. Trofejní rybu "Kapra 100cm" se podařilo chytit Michalu Bernardovi z týmu Kamenný Přívoz. Tímto úlovkem se postaral i o celkové prvenství týmu a i o své vítězství z řad doprovodu dospěých. V dětské kategorii zvítězil Jakub Jakubec uloveným Kaprem  o velikosti 68 cm. Celkem se podařilo nalovit uctihodných 30ks měřených ryb o celkové délce 1.280cm.  Druhově se podařilo nachytat Kapry, Líny, Plotice, Cejny, Uhoře


Závěr akce a vyhlášení
Ukončení Dětských rybářských závodů BALKAP CUP SLAPY-ČASTOBOŘ (podzim 2019) jsme stanovili na neděli 22.09.2019 v 11h, což se nám podařilo bez prodlev dodržet. Následně ve 12hodin přislo očekávané vyhlášení, kterého se zdárně zůčastnili všichni účastníci. 

 

A o co děti soutěžíly?

Při dětský rybářský závodech BALKAP CUP děti soutěží především o trofeje BALKAP CUP, dále o drobné věcné ceny a v neposlední řadě, o svou prestiž. 

 

Na závěr zpohledu promotéra závodů p.Luďka Ballona

 Dětské rybářské závody již neodmyslitelně patří mezi sportovní akce volnočasového centra dětí a mládeže SK BALKAP z.s. Tato akce se jak počtem účastníků, počtem úlovků a druhové rozmanitosti ryb, počasím, výbornou partou doprovázenou skvělou náladou, velice chutným kotlíkovým buřtgulášem, o terý se svou výrobou postarali Vilam Jakubec s paní Rabiňákovou (skvělý výkon a skvělý guláš), kvalitním zázemím se všim, co dětské rybářské závody vyžadují, maximálně vydařila a bez nadsázky věříme, že se všem líbilo a rádi se společně na námi pořádaných akcích opět potkáme. 

------ DĚTSKÉ RYBÁŘSKÉ ZÁVODY NA ŘECE JSOU FORMÁTEM, ORGANIZACÍ I NÁKLADY, JEDNY Z NEJSLOŽITĚJŠÍCH A NEJOBTÍŽNĚJŠÍCH Z AKCÍ, CO SK BALKAP z.s. POŘÁDÁ, A PROTO VĚŘÍME I V ZÁJEM SPONZORŮ A PODPORUJÍCÍCH SPOLEČNOSTÍ , BEZ KTERÝCH SE TAKOVÉTO AKCE NEOBEJDOU ----

 

Konečné pořadí týmů




Konečné pořadí jednotlivců

DALŠÍ PLÁNOVANÉ DĚTSKÉ RYBÁŘSKÉ ZÁVODY

- 18 - 19.10.2019 - Dětské rybářské závody na soukromáku BALKAP CUP MIRMIL PODZIM 2019

- 01 - 02.05.2020 - Dětské rybářské závody na soukromáku BALKAP CUP MIRMIL JARO 2020

- 19 - 21.06.2020 - Dětské rybářské závody na řece BALKAP CUP SLAPY - ČASTOBOŘ JARO 2020

18 - 20.09.2020 - Dětské rybářské závody na řece BALKAP CUP SLAPY - ČASTOBOŘ PODZIM 2020

16 - 17.10.2020 - Dětské rybářské závody na soukromáku BALKAP CUP MIRMIL PODZIM 2020

 
---------
 
PŘEDEŠLÉ ZÁVODY 
 
A MNOHÉ DALŠÍ

Za SK BALKAP z.s.

Luděk Ballon 777 70 80 34

(předseda)

Dětské rybářské závody